Google+ nu met optie om gebruikers te negeren

Het team Google+ heeft een optie uitgerold om andere gebruikers te kunnen negeren als aanvulling op de mogelijkheid om iemand volledig te kunnen blokkeren. Dit is handig in het geval dat de updates van iemand die je volgt niet interessant zijn maar je het verwijderen uit een cirkel of het blokkeren van iemand te ver vindt gaan.

Zodra je iemand negeert dan wordt deze verwijdert uit de lijst 'Mensen die je hebben toegevoegd', nieuwe inhoud wordt niet langer naar je inkomende updates gestuurd en inhoud die ze al hebben gedeeld, wordt verwijderd uit 'Inkomend'. Als laatste verschijnen hun vermeldingen van jou niet in je updates en je krijgt hier ook geen melding van.

Iemand negeren

Het negeren van een andere gebruiker kan op de volgende locaties: De meldingen in je Google+ balk, je inkomende updates en als laatste kan iemand genegeerd worden onder het tabblad 'Mensen die je hebben toegevoegd' tijdens het bewerken van je kringen.

Overzicht genegeerde gebruikers

Om te bekijken welke mensen je negeert en om eventueel mensen weer te gaan volgen ga je naar het overzicht met kringen. Klik hier dan rechtsboven op 'Meer acties' en klik daarna op 'Genegeerde mensen bekijken'. Je krijgt dan een popup met alle gebruikers die genegeerd worden, achter elke gebruiker staat een link 'Niet meer negeren'.

Reacties

Let wel op dat als je iemand negeert diegene dit niet weet. De gebruiker kan dus nog wel gewoon opmerkingen plaatsen bij je publiekelijk beschikbare berichten, foto's en je toevoegen aan een kring. Wil je dit alles niet dan zul je iemand echt moeten blokkeren.

Video

Zoals gebruikelijk volgt er met elke nieuwe feature een korte video waarin iemand van het Google+ team nadere uitleg geeft. In de video hieronder zie je Olga Wichrowska.

Notificaties

Dan weer aanvullend op de bovengenoemde optie is er een kleine wijziging betreffende de meldingen. Dit is nu opgedeeld in twee gedeeltes, personen die je hebben toegevoegd en de personen die je hebben toegevoegd nadat jij hun hebt toegevoegd.

Lees meer over: ,