Google Now voor Android met nieuwe kaarten

Google Now voor Android met nieuwe kaarten

Google heeft een aantal nieuwe kaarten toegevoegd aan Google Now voor Android. Het gaat als eerste om updates van websites die kunnen worden getoond, op deze manier kun je op de hoogte blijven van de laatste berichten online geplaatst op je favoriete websites en hoef je niets te missen. Als tweede kunnen er nieuwsartikelen worden getoond van diverse websites over bepaalde ingestelde onderwerpen. Als derde is er een 'What to watch' kaart waarmee Google Now mogelijk interessante films en TV-programma's toont.

Aanvullend op het bovenstaande heeft Google nog een aantal andere features toegevoegd aan Google Now. Zo wordt er onder andere nu actuele verkeersinformatie getoond op basis van gegevens van Waze en kunnen er realtime scores van rugbyteams opgevraagd worden. Daarnaast is er een conversatiemodus toegevoegd, zo kun je als gebruiker een opdracht geven als 'Stuur een bericht' waarna Google Now zal vragen naar de naam van de ontvanger, daarna kan het e-mailbericht zelf worden ingesproken en worden verzonden. Deze spraakbesturing is voorlopig alleen beschikbaar in het Engels.

De update is onderdeel van Google Search voor Android, de app kan hier worden gedownload. Het is niet duidelijk wanneer de features naar Google Now voor iOS komen.

Lees meer over: , ,