Google Now toont hoeveel gebruikers hebben gelopen en gefietst

Google Now toont hoeveel gebruikers hebben gelopen en gefietst

Er is recent door Google.stilletjes een nieuwe feature toegevoegd aan Google Now voor Android. Het betreft een nieuwe kaart die toont hoeveel je als gebruiker afgelopen maand hebt gelopen en hebt gefietst, dit wordt vervolgens dan vergeleken met een maand eerder.

In de onderstaande screenshot van Kimberly Hancock is te zien dat zij in november 29 mijl heeft gelopen en 72 mijl heeft gefietst. In de maand oktober legde ze minder mijl af per fiets, slechts 20 maar ze heeft afstand per voet afgelegd, 49 mijl. Onderaan de kaart is te zien dat de gegevens zijn gebaseerd op locatiegegevens die periodiek worden verzonden.

Google noemt de kaart een activiteitsoverzicht die één keer per maand weergegeven wordt. De informatie is alleen beschikbaar indien de features Locatiemelding en Locatiegeschiedenis zijn ingeschakeld op een apparaat met Android. Indien deze twee features op meerdere apparaten zijn ingeschakeld zal de kaart worden getoond op het apparaat die het meest is gebruikt in de afgelopen maand. De screenshot zie je hieronder.

Update

De feature blijkt al langer aanwezig te zijn in Google Now zo hebben diverse lezers laten weten. Het gaat dan om een aantal maanden. Echter omdat de informatiekaart maar één keer per maand verschijnt was deze nog niet eerder echt opgevallen.

google_android_activiteitskaart

Lees meer over: , ,