Google Now komt mogelijk naar Google Chrome

Google lijkt het dit jaar geïntroduceerde Google Now voor Android ook te willen gaan integreren in browser Google Chrome. De persoonlijke assistent Google Now kan onder andere informatie geven over het weer, reminders voor afspraken en verjaardagen, suggesties voor de metro, reviews van restaurants en meer in de vorm van kaarten.

Aan de laatste versie van Chromium, de opensource versie van Google Chrome is een framework toegevoegd om deze kaarten van Google Now ook te kunnen tonen in de browser als notificaties. Er wordt momenteel gewerkt aan het maken van een verbinding met de servers van Google Now en daarnaast moet er dan ook worden gezorgd dat de locatie van de gebruiker precies kan worden vastgesteld, iets wat voor Google Now vrij belangrijk is. Er is bevestiging van Google dat er wordt gewerkt aan de implementatie maar behalve door aan te geven dat er met regelmaat wordt geëxperimenteerd met nieuwe features voor de browser wilde het bedrijf verder niets kwijt over de implemenatie.

Op dit moment is Google Now alleen beschikbaar op telefoons met Android Jelly Bean. Afgelopen week voerde Google nog een update betreffende Google Now door. Dankzij deze update kan Google Now nu boardingpasses in Gmail herkennen en automatisch met QR-code laden zodra je het vliegveld hebt bereikt, momenteel werkt dit alleen met United Airlines maar meer luchtvaartmaatschappijen zullen op korte termijn volgen.

Tevens is er een "what’s this song?" feature vergelijkbaar met Shazam toegevoegd. Door te vragen aan de telefoon "What’s this song?" zal er geprobeerd worden om het nummer te herkennen en deze plus de artiest te tonen of voor te lezen, inclusief prijs en link naar Google Play. Daarnaast kunnen middels spraak updates geplaatst worden op Google+.