Google Now informatiekaarten in Google Chrome Canary

Google Now informatiekaarten in Google Chrome Canary

Google Now is toegevoegd aan de laatste versie van Google Chrome Canary voor zowel Windows als Mac, dit is een versie van de browser die naast de stabiele versie van Google Chrome kan worden geinstalleerd. Standaard werken de kaarten van Google Now echter niet maar deze dienen handmatig te worden ingeschakeld. Het inschakelen kan gedaan worden door in de adresbalk de regel chrome://flags/#enable-google-now te plaatsen.

Na het toepassen van het experiment dient de browser opnieuw geopend te worden.

Indien je bent ingelogd met een account van Google zal er een eerste informatiekaart in beeld komen om te melden dat Google Now is geactiveerd. Andere informatiekaarten zullen daarna net als de eerste rechtsonder boven het systeemvak in Windows worden getoond waar ook een klein icoon is geplaatst om eventueel Google Now weer mee uit te zetten.

Het is wel vereist dat je Google Now ook gebruikt op een mobiel apparaat om de informatiekaarten met onder andere het weer, sportuitslagen en reminders, te kunnen zien. Het is niet zo dat alle informatiekaarten die in de mobiele versie van Google Now worden gebruikt ook op de desktop beschikbaar zijn, het gaat om slechts een beperkt aantal.

google_chrome_canary_google_now