Google Now in Chrome Canary evenals Chrome Notification Center

google_now_logo Begin december afgelopen jaar was er het bericht dat Google Now, de persoonlijke assistent momenteel alleen beschikbaar in mobiel besturingssysteem Android, ook zou gaan komen naar browser Google Chrome voor Windows. Op dat moment bleek de mogelijke komst van Google Now uit het feit dat een framework was toegevoegd aan Chromium, het opensourceproject waar Google Chrome op is gebaseerd. Google wilde in december weinig kwijt over de implementatie behalve dat er geëxperimenteerd werd.

In de laatste versie van Google Chrome Canary, een ontwikkelaarsversie van de browser is Google Now nu enkele maanden later opgedoken. Door in de adresbalk 'about:flags' in te voeren wordt het overzicht van experimentele functies geopend en onderaan deze lijst staat Google Now. De omschrijving onder de titel, 'Enable Google Now notifications support'. Na het inschakelen werkt de feature echter nog niet, het is niet duidelijk wanneer de Google Now functionaliteit in de browser verder zal worden uitgerold door Google.

google_chrome_now

Chrome Notification Center

Naast Google Now is tevens in de nieuwe versie van Google Chrome Canary het nieuwe Chrome Notification Center te zien waarvan recent al duidelijk werd dat deze feature doorgevoerd zou gaan worden. Gebruikers met deze versie van de browser zien standaard een klein icoon in de taakbalk staan. Hier verschijnen meldingen die afkomstig zijn van Gmail en Google Drive. Het Chrome Notification Center zal dan vermoedelijk als basis gaan dienen voor Google Now, de persoonlijke assistent wordt overigens ook toegevoegd aan de instellingen van het Notification Center na het inschakelen van het experiment.

google_chrome_notificaties

Lees meer over: , ,