Google Now beschikbaar gemaakt voor iPhone en iPad

google_now_logoGoogle heeft een update uitgebracht van Google Search voor de iPhone en de iPad waarmee Google Now is toegevoegd. De persoonlijke assistent was al langer beschikbaar voor Android en recent bleek al uit een video dat Google Now naar iOS zou komen.

De werking is vergelijkbaar met Android en de feature toont de juiste informatie op het juiste moment. Google Now toont kaarten met bijvoorbeeld live informatie over het verkeer maar ook met vluchtinformatie, aankomende afspraken, aandelen, verjaardagen, het huidige weer, sportupdates, films, publieke boodschappen en het laatste nieuws. Zodoende zijn bijna alle kaarten die ook voor Android beschikbaar zijn overgenomen in de applicatie. Google Search voor iOS kan hier worden gedownload. Indien je al beschikt al over de zoekapplicatie dan kan de nieuwe versie nu gedownload worden in de App Store.

Screenshots en video

Na het starten van de zoekapplicatie zal Google Now in beeld verschijnen met de mogelijkheid om een introductievideo te bekijken. Na het drukken op de blauwe knop Volgende worden een aantal voorbeelden getoond met aan het einde de optie om de persoonlijke assistent in te schakelen. Uiteraard is het dan wel vereist om in te loggen met je account van Google en je locatie te delen. Je ziet na het inschakelen tevens een mogelijkheid om meer voorbeeldkaarten te bekijken, via de instellingen kan geregeld worden waarover je updates wilt ontvangen. Er worden geen pushnotificiaties gebruikt.

Hieronder een aantal screenshots van de Nederlandse versie van Google Now.

Lees meer over: , , ,