Google Nieuws Uitgeverscentrum nu ook in Nederland beschikbaar

Google Nieuws Uitgeverscentrum nu ook in Nederland beschikbaar

Begin augustus dit jaar introduceerde Google het Google News Publisher Center, een portaal waar uitgevers een aantal zaken betreffende de websites die zijn opgenomen in Google Nieuws kunnen beheren. Sinds begin augustus was het Google News Publisher Center alleen beschikbaar voor uitgevers gevestigd in de Verenigde Staten maar het bedrijf is nu begonnen met het uitrollen van het portaal naar andere landen waaronder naar Nederland. Hier heet het portaal voor uitgevers het Uitgeverscentrum van Google Nieuws.

Het Uitgeverscentrum is hier te vinden en indien je een website in beheer hebt die in Google Nieuws opgenomen is zal deze hier worden getoond. Het is hier tevens mogelijk om een aanvraag in te dienen om een website te laten opnemen in Google Nieuws. Een website dient om deze te kunnen bewerken wel geverifieerd te zijn in Google Webmaster Tools. Per website kunnen details worden bekeken. Na het klikken op de knop zie je dan het land, de taal en eventuele labels die zijn ingesteld. Als beheerder kun je eventueel labels toevoegen. Ook kunnen er eenvoudig nieuwe secties worden toegevoegd per ingestelde website.

Het Uitgeverscentrum is eigenlijk de plek waar wij de gegevens van uw nieuwsbron bewaren. Uw team of Google Nieuws kan de informatie van uw nieuwsbron updaten. Het doel is om de informatie van uw site zo actueel mogelijk te houden.

Het actueel houden van de gegevens van uw site is belangrijk voor de gebruikers en uitgevers van Google Nieuws. Gebruikers weten beter op welk type content ze klikken (bijv. een blog) en onze nieuwsrobot kan de geweldige nieuwsartikelen op uw site beter verkennen en classificeren. De informatie van uw nieuwsbron wordt opgeslagen in de gegevens van Google Nieuws. Uw gebruik van het Uitgeverscentrum en alle informatie die u verstrekt zijn volledig optioneel.

De door u verstrekte informatie kan naar goeddunken van Google worden gebruikt in onze algoritmes. We behouden ons het recht voor om het Uitgeverscentrum op elk gewenst moment te wijzigen of verwijderen.

Lees meer over: ,