Google Nieuws deelt badges uit

Ter motivatie om meer artikelen te lezen op Google Nieuws en tevens ter promotie gaat Google badges uitdelen aan lezers. Vooralsnog zijn deze badges alleen te verdienen door lezers van de Amerikaanse editie van Google Nieuws. Er zijn vijf verschillende 'levels' en hoe meer je leest hoe hoger je komt. Het gaat hier om: Bronze, Silver, Gold, Platinum en voor de meest fanatieke lezers is er Ultimate, de blauwe ster. Het is niet bekend hoeveel artikelen je moet hebben gelezen om de blauwe ster uiteindelijk te behalen.

Dit alles wordt dan weer bekeken per onderwerp en hiervoor heeft Google 500 verschillende badges ontworpen waarvan je er een aantal hieronder ziet. Zodoende krijg je meer inzicht in hetgeen wat je leest, wordt Google Nieuws nog persoonlijker en vind je meer interessante artikelen over je favoriete onderwerpen.

Standaard kun je de badges alleen zelf bekijken maar het is uiteraard wel mogelijk deze te delen met vrienden. Verder is het vereist dat webgeschiedenis staat ingeschakeld.

Lees meer over: ,