Google Nieuws 10 jaar en een nieuwe keywords metatag

Google Nieuws bestaat dit weekend precies 10 jaar. Geïnspireerd door de grote interesse van gebruikers naar nieuws net nadat de aanslagen op 11 september 2001 in de Verenigde Staten waren gepleegd ging het bedrijf investeren in een aparte website specifiek gericht op nieuws. Op 11 september 2001 plaatste Google op de homepage diverse links naar nieuwssites om gebruikers van de zoekmachine op dat moment te helpen met het vinden van relevant nieuws. In de afgelopen 10 jaar is Google Nieuws gegroeid naar 72 edities in 30 talen met nieuws afkomstig van meer dan 50.000 bronnen.

Metatag

Met de tiende verjaardag van Google Nieuws is er ook de introductie van een nieuwe keywords metatag. Het gaat hier niet om de ouderwetse keywords metatag die al jaren door Google volledig genegeerd wordt vanwege misbruik in het verleden maar het gaat om een nieuwe metatag die specifiek gericht is op uitgevers opgenomen in Google Nieuws. Het betreft de tag 'news_keywords' waarmee uitgevers kunnen aangeven welke zoekwoorden het meest relevant zijn voor hun artikelen. Als voorbeeld noemt Google het WK in Brazilië en een artikel hierover zou dan de onderstaande woorden kunnen krijgen.

<meta name="news_keywords" content="WK, Brazilië 2014">

Net als vroeger met de traditionele metatag moeten meerdere woorden gescheiden worden met een komma. Er mogen maximaal tien woordgroepen toegevoegd worden per artikel en aan alle zoekwoorden wordt dezelfde waarde door Google Nieuws toegekend. Zo is het eerste zoekwoord dus niet belangrijker dan het laatst toegevoegde zoekwoord. Het is overigens niet zo dat artikelen dan ineens een stuk beter gaan ranken op bepaalde zoekwoorden, er zijn wat dat betreft nog meer signalen waar Google NIeuws naar kijkt.

Lees meer over: ,