Google neemt online foto-editor Picnik over

Google heeft bekend gemaakt dat het bedrijf Picnik over heeft genomen voor een onbekend bedrag. Picnik is een online foto-editor waarmee foto's eenvoudig bewerkt kunnen worden, de applicatie draait volledig in de browser met behulp van Flash. Denk hierbij aan bijsnijden, schalen, roteren, rode ogen verwijderen.

Het toevoegen van diverse leuke effecten, zoals een puzzel-effect is ook mogelijk evenals het toevoegen stickers en teksten. Picnik sluit goed aan op Picasa dat op dit moment geen mogelijkheden bevat voor het online bewerken van foto's.

Een groot deel van de tools is gratis te gebruiken daarnaast echter zijn er diverse tools die deel uitmaken van een premium versie voor 24.95 dollar per jaar. Registratie is niet vereist voor het gebruik van de tool al biedt het aanmaken van een account wel enkele voordelen.

Foto's kunnen geïmporteerd worden uit Facebook, Myspace, Picasa Web Albums, Flickr, Yahoo Image search, Yahoo Mail, Webshots en Photobucket, uploaden van je eigen computer kan uiteraard ook evenals het maken van een foto met een webcam.

Het bedrijf achter de online dienst werd in 2005 geïntroduceerd en heeft tegenwoordig 20 medewerkers, de website wordt maandelijks door miljoenen bezoekers bezocht. Het team van Picnik zal gaan verhuizen naar het kantoor van Google in Seattle.

Lees meer over: , ,