Google Nederland zoekt verkoopmedewerkers en ontwikkelaars

Google Nederland zal dit jaar veel nieuwe verkoopmedewerkers en ontwikkelaars werven. In totaal is het de bedoeling dat Google in Europa 1000 nieuwe werknemers erbij gaat krijgen, een toename van 20 procent. Afgelopen jaar kwamen er 4500 nieuwe medewerkers bij en Eric Schmidt maakte deze week op een conferentie in Duitsland bekend dat de verwachting dit jaar ligt op in totaal 6000 nieuwe medewerkers. Op 31 december waren er in totaal 24.400 full-time medewerkers in dienst, met de verwachting 6000 zal het totaal dus gaan over de 30.000.

"De banen zitten met name in de engineering en sales, maar we werken op technisch gebied ook samen met collega’s in het buitenland. Zo wordt er op technisch vlak samengewerkt aan services als het in kaart brengen van het openbaar vervoer via Google Maps en Google Transit. Daarnaast hebben we producten als de economische barometer en de verkiezingsbarometer." aldus Mark Jansen namens Google Nederland.

“Veel producten worden vanuit dit werelddeel (mede-)ontwikkeld, zoals content ID voor YouTube, de V8 engine voor Chrome, Product Search en Insights for Search voor de zoekmachine, Voice Search voor Android en YouTube voor Android.”

Over het algemeen weet Google makkelijk goede mensen te vinden zegt Jansen. Google heeft een aantrekkelijke naam die onder meer hoogopgeleide Nederlanders aantrekt die enkele jaren in het buitenland hebben gewerkt en dus internationaal georiënteerd zijn.

Lees meer over: ,