Google Music gelanceerd in India

In India heeft Google een nieuwe dienst gelanceerd gericht op het zoeken en beluisteren van muziek uit Bollywood films. Indiërs kunnen via deze nieuwe dienst geheel gratis luisteren naar een grote collectie muziek afkomstig van In.com and Saavn.com waarmee Google overeenkomsten heeft gesloten. Google streamt de muziek rechtstreeks van deze partners en host de muziek niet zelf.

Het klikken op een nummer opent een popup met daarin de speler van één van beide websites. Op de detailpagina is de lengte van het nummer te zien plus de artiest(en). Onderaan de pagina staan knoppen om de muziek te delen op sociale netwerken zoals Twitter en Facebook. Na het uitvoeren van een zoekopdracht kan er aan de linkerkant gefilterd worden op jaartal of gekozen worden voor een andere weergave.

Wat dat betreft lijkt de service veel op de Amerikaanse versie van Google Music evenals de Chinese variant. Het voordeel van de Chinese service is dat je hier naast het zoeken en afspelen van muziek de nummers ook zonder registratie gratis kunt downloaden.

Lees meer over: , ,