Google Music gelanceerd

Vandaag is Google I/O van start gegaan, de jaarlijkse developers conferentie van Google. Tijdens de opening vanavond is Google direct goed van start gegaan met de lancering van Google Music, een dienst die afgelopen jaar mei al werd aangekondigd .

Het idee van Google Music is dat je als gebruiker muziek online plaatst zodat je overal hier de beschikking over hebt. Nadat je muziek is geüpload kun je alle nummers direct beluisteren op je computer en op alle apparaten met besturingssysteem Android.

Afspeellijsten

Verder heb je hier onder andere de mogelijkheid om afspeellijsten te maken en omdat alles met elkaar gekoppeld is zijn nieuwe afspeellijsten evenals nieuwe nummers die toegevoegd worden direct op alle apparaten beschikbaar. Google kan ook zelf middels de functie Instant Mix automatisch afspeellijsten maken. In dat geval worden op basis van een aantal geselecteerde nummers een lijst gemaakt met vergelijkbare muziek.

Offline

Dan is er een functie die recent beluisterde nummers offline opslaat op bijvoorbeeld een telefoon zodat je ook op momenten dat je geen toegang hebt tot internet muziek kunt luisteren. Dit kan bijvoorbeeld van pas komen op het moment dat je in een vliegtuig zit.

Verenigde Staten

Helaas is de gehele dienst alleen beschikbaar voor gebruikers in de Verenigde Staten en momenteel wordt alleen toegang gegeven op basis van uitnodigingen. Tijdens de gehele testperiode kan de dienst gratis gebruikt worden zo staat op de homepage van Google Music en dat is een opmerkelijke vermelding. De tekst doet namelijk vermoeden dat Google van plan is om straks geld te gaan vragen voor de dienst, iets wat zoals bekend niet vaak voorkomt als het gaat om producten die gericht zijn op particulieren.

Er is overigens wel een limiet betreffende het uploaden van muziek. Er mogen maximaal 20.000 verschillende nummers geüpload worden per account.

Een video met meer informatie over Google Music en screenshots zie je hieronder.

Lees meer over: , ,