Google Music gelanceerd

Zoals verwacht heeft Google een nieuwe muziekwinkel geïntroduceerd waar al langer geruchten over rond gingen en afgelopen maandag screenshots van opdoken. De lancering vond plaats in Los Angeles en bij het evenement waren diverse bekende artiesten aanwezig waaronder popgroep Maroon 5 en zanger Drake.

Google Music is beschikbaar op de PC als webapplicatie en daarnaast als onderdeel van de Android Market-app. Er zijn ongeveer 8 miljoen nummers beschikbaar en de prijs van een nummer ligt tussen de $0.69 en $1.29. Speciaal voor de lancering heeft Google een aantal nummers gratis beschikbaar gemaakt waaronder van The Rolling Stones, Coldplay, Shakira en DJ Tiësto. Ook geeft Google elke dag een gratis nummer weg.

Google+

Naast dit kunnen nummers en volledige albums zoals eerder al duidelijk werd eenvoudig gedeeld worden op Google+, het nummer of een volledig album kan dan door de ontvanger op het sociale netwerk eenmalig gratis worden beluisterd.

Platenmaatschappijen

Wat betreft de grote platenmaatschappijen heeft Google uiteindelijk overeenkomsten gesloten met Sony Music Entertainent, Universal Music, EMI Music en andere partijen.

Verenigde Staten

In eerste instantie is de winkel alleen beschikbaar in de Verenigde Staten, het is niet duidelijk wanneer Google Music in andere landen beschikbaar komt. Ondanks dat is het wel mogelijk om nummers te beluisteren die op Google+ geplaatst zijn door Amerikaanse gebruikers. Aanschaffen kan niet, het klikken op de knop Buy levert een foutmelding op.

Artist Hub

Een andere leuke toevoeging aan Google Music is de Artist Hub. Dit geeft artiesten de kans om zelf hun eigen muziek waarover ze de rechten bezitten aan te bieden in de muziekwinkel van Google. Een artiest kan een eigen pagina creëren, de nummers uploaden en prijzen instellen. Meer informatie hierover in de video hieronder.

Lees meer over: , ,