Google Mine om spullen als kleren en gadgets te delen met vrienden

Google LogoGoogle werkt aan een vrij bijzondere service genaamd Google Mine, geïntegreerd in Google+. Het bedrijf is de nieuwe service intern aan het testen met eigen medewerkers. Google Mine is gericht op het delen van spullen zoals gadgets, kleren, elektronica, DVD's en CD's met vrienden en bekenden op het sociale netwerk. Als gebruiker van Google+ kun je eenvoudig al je eigendommen toevoegen aan Google Mine en per item een status invoeren om bijvoorbeeld aan te geven dat een DVD geleend kan worden.

Aan elk item kan een beoordeling worden toegevoegd, tegelijkertijd kunnen er verzoeken worden gestuurd aan vrienden om bepaalde spullen te lenen. Daarnaast is er een wensenlijstje en er is een optie om een lijstje met spullen te delen die je gewoon wilt gaan weggeven. Spullen van vrienden kunnen worden gevolgd en worden doorzocht en als laatste er is een What's Hot gedeelte om te zien wat andere gebruikers zoal delen.

Google Mine is dus alleen beschikbaar voor medewerkers van Google. Er is tevens al een applicatie voor Android gemaakt die gedownload kan worden in Bazaar, de interne Google Play Store. Het bedrijf wilde verder niet reageren op alle geruchten omtrent Google Mine.

Google Mine lets you share your belongings with your friends and keep up to date with what your friends are sharing. It enables you to control which of your Google+ Circles you share an item with. It also lets you rate and review the items, upload photos of them and share updates on the G+ Stream where your friends get to see and comment on them.

google_mine

Lees meer over: ,