Google medewerker maakt Facebook Disconnect voor Chrome

Brian Kennish, een medewerker van Google heeft een extensie gemaakt voor browser Google Chrome genaamd Facebook Disconnect. Hij kwam op het idee na alle recente ontwikkelingen rondom het sociale netwerk wat betreft de privacy. De extensie zorgt ervoor na installatie dat er geen gegevens meer worden verstuurd naar Facebook vanaf de vele websites die gebruik maken van Facebook Connect. Zo worden de bekende 'Like' knoppen die tegenwoordig op veel websites staan onder artikelen geblokkeerd evenals de blokken met het aantal volgers op Facebook.

De extensie is hier te vinden, hieronder zie je een screenshot met links de situatie voor het installeren van de extensie en rechts de situatie zodra de extensie actief is.

Later zal er nog een icoon worden toegevoegd die wordt geplaatst in de adresbalk zodat te zien is of er een plugin wordt geblokkeerd. Overigens is Facebook.com zelf nog wel gewoon te bezoeken. In ieder geval geeft Brian aan dat hij zelf verantwoordelijk is voor de extensie en niet is gevraagd door Google om deze te ontwikkelen.

Uitschakelen van de extensie kan altijd door rechts bovenin naar de moersleutel te gaan en te klikken op Extra en vervolgens op Extensies. Je komt dan in het overzicht terecht waar je Facebook Disconnect kunt uitschakelen of verwijderen.

Lees meer over: , , ,