Google Maps voor iPhone nu te downloaden en te installeren

Google heeft waarschijnlijk tot vreugde van een hoop gebruikers met iOS 6 een applicatie van Google Maps uitgebracht voor iOS. De nieuwe applicatie is geschikt voor de iPhone en de iPod Touch, er is nog geen geoptimaliseerde versie voor de iPad. Het is inmiddels drie maanden geleden dat iOS 6 uit werd gebracht waarmee Apple besloot om Google Maps te laten vervallen en door te gaan met een eigen applicatie. Al snel bleek dat de kaartenapplicatie een hoop fouten bevatte en uiteindelijk kwam het zelfs zover dat CEO Tim Cook een excuus op de site van het bedrijf plaatste vanwege alle problemen.

Turn-by-turn navigatie

Wat betreft functionaliteiten is een groot verschil vergeleken met de applicatie van Google die voorheen standaard beschikbaar was binnen iOS dat deze versie turn-by-turn navigatie met spraakbegeleiding heeft, inmiddels al jaren aanwezig in de applicatie voor Android. Verder bevat de applicatie Street View, routebeschrijvingen voor het openbaar vervoer en live verkeersgegevens. Wat betreft Street View werden deze beelden al snel na het uitkomen van IOS 6 toegevoegd door Google aan de mobiele versie van Google Maps.

Downloaden

Al met al heeft Google een applicatie afgeleverd die zoals verwacht beter is en meer functionaliteiten bevat dan de kaartenapplicatie van Apple. Dat de behoefte groot is blijkt wel uit het aantal downloads van de nieuwe applicatie, inmiddels staat Google Maps al op de eerste plaats in de lijst met de populaire gratis applicaties in de App Store. Google Maps voor de iPhone en iPod Touch kan hier, uiteraard geheel gratis gedownload worden. Google zou nog werken aan een applicatie voor de iPad en het is de verwachting dat in de toekomst plattegronden zullen toegevoegd zoals al beschikbaar in de versie voor Android.

Hieronder een aantal screenshots van Google Maps en een aanvullende video.

Lees meer over: , , , , ,