Google Maps voor iOS nog dit jaar

Met de nieuwe versie van iOS is Google Maps tot teleurstelling van velen geheel komen te vervallen en in plaats daarvan is er door Apple een eigen kaartenapplicatie toegevoegd. Deze nieuwe applicatie blijkt echter nog niet zo heel goed te zijn en vol fouten te zitten wat inmiddels al voor de nodige kritiek heeft gezorgd. Na aanleiding van alle berichten over de applicatie heeft Apple een verklaring gegeven waarin wordt benadrukt dat het de eerste kaartenapplicatie van het bedrijf is en dat Apple pas net gestart is.

Google Maps voor iOS

Hoe dan ook is het ontbreken van Google Maps en de fouten in de nieuwe applicatie reden genoeg voor sommige mensen met een iPhone en iPad om (nog) niet te upgraden naar iOS 6. Tevens is het een mooie kans voor Google om een eigen Google applicatie uit te brengen waar eerder deze week al berichten over waren. Hoe de stand van zaken is betreffende Google Maps voor iOS is niet duidelijk. Zo is er een gerucht dat Google momenteel druk bezig is met het ontwikkelen van een applicatie voor iOS en dat alles op alles wordt gezet door het bedrijf om deze voor de aankomende feestdagen af te krijgen.

Ondertussen is er een ander gerucht dat de applicatie al klaar is en op dit moment wacht op goedkeuring van Apple. Het goedkeuren van de applicatie door het bedrijf kan even gaan duren en het zou zelfs zo kunnen zijn dat deze word tegengehouden omdat de applicatie teveel lijkt op de applicatie van Apple al zijn er al wel andere kaartenapplicaties beschikbaar waaronder Google Earth. Apple weigerde al eens Google Voice en uiteindelijk duurde het een jaar voordat de applicatie beschikbaar kwam in de App Store.

Microsoft

Overigens is er van Microsoft een applicatie genaamd Bing Maps voor iPhone beschikbaar in de App Store maar deze applicatie is al sinds april niet meer bijgewerkt. Microsoft wilde echter niet reageren op toekomstplannen of mogelijke updates voor deze applicatie.

Lees meer over: , , ,