Google Maps voor iOS mogelijk toch voor het einde van dit jaar

Het is inmiddels weer even rustig omtrent de kaartenapplicatie van Apple in iOS 6. Nadat de nieuwe versie van het besturingssysteem werd uitgebracht kwam er al snel veel kritiek op de applicatie van Apple ter vervanging van Google Maps.

Uiteindelijk kwam het zelfs tot een excuses van CEO Tim Cook zelf op de website van Apple. Vorige week was er nog wel het nieuws dat Scott Forstall, hoofdverantwoordelijke iOS was ontslagen. Een reden van zijn ontslag zou zijn dat hij weigerde om een handtekening te zetten onder een excuusbrief aan alle gebruikers van iOS 6 vanwege de problemen rond de kaartenapplicatie. Het weigeren van Forstall om de verklaring te ondertekenen zou de druppel zijn geweest, hij was al 16 jaar in dienst bij het bedrijf.

Al snel nadat iOS 6 was uitgekomen kwamen er geruchten over een mogelijke applicatie van Google Maps voor iOS waarvan afgelopen maand nog vermoedelijke screenshots uitlekte. Het laatste bericht omtrent de applicatie is dat Google verwacht tegen het einde van het jaar de applicatie voor iOS af te ronden, iets waar in september ook al geruchten over waren. Diverse medewerkers van Google maken zich echter nog wel zorgen, ze zijn bang dat Apple de applicatie misschien niet zal toelaten. Tegelijkertijd geloven de medewerkers wel dat de applicatie meer kans maakt nu Forstall vertrokken is.

Dat Apple de applicatie van Google simpelweg zou tegenhouden wordt niet direct verwacht gezien het feit dat er ook andere kaartenapplicaties zijn te vinden in de App Store. Het bedrijf zal waarschijnlijk Google Maps voor iOS alleen niet uitbundig gaat promoten :-). Tot het grote moment daar is kan eventueel nog de mobiele versie van Google Maps worden gebruikt in Safari waar recent nog Street View aan werd toegevoegd door Google.

Lees meer over: , , ,