Google Maps voor iOS bijna klaar en met turn-by-turn-navigatie

The Wall Street Journal weet te melden dat Google inmiddels de applicatie van Google Maps voor iOS bijna heeft afgerond. Het bedrijf laat nu volgens enkele bronnen een eerste testversie van de applicatie voor de iPhone door diverse gebruikers buiten het bedrijf testen voordat deze ingediend zal worden bij Apple, het is momenteel nog niet duidelijk wanneer Google van plan is om dit te gaan doen. Als de nieuwe applicatie wordt toegestaan zal deze dus direct gaan concurreren met de kaartenapplicatie van Apple waar vlak na de introductie veel kritiek op kwam met als gevolg een excuses van Tim Cook.

Turn-by-turn-navigatie

Het is nu tevens de verwachting dat de nieuwe applicatie van Google turn-by-turn-navigatie zal bevatten. Volgens eerdere berichten besloot Apple juist om de applicatie van Google, te verwijderen uit iOS vanwege het ontbreken van turn-by-turn-navigatie, inmiddels al jaren aanwezig in de applicatie voor Android. Het is duidelijk dat Google graag een applicatie wil afleveren die beter is en dus ook meer features bevat dan de kaartenapplicatie van Apple.

Het is nu afwachten hoe lang het gaat duren voordat de applicatie daadwerkelijk beschikbaar is voor de iPhone en iPad en of Apple dit zal gaan rekken. Zo duurde het bijvoorbeeld bijzonder lang voordat Google Voice Search beschikbaar kwam voor iOS. Apple gaf aan niet te willen reageren op nog niet ingediende applicaties voor iOS en ook Google blijft vooralsnog erg vaag over de nieuwe applicatie voor de iPhone en de iPad.

Lees meer over: , , , , ,