Google Maps uit iOS vanwege ontbreken turn-by-turn-navigatie

Sinds het uitkomen van iOS 6 een week geleden is er bijzonder veel te doen om de nieuwe kaartenapplicatie van Apple in het mobiele besturingssysteem. De applicatie bevat veel fouten en veel gebruikers die zijn overgestapt verlangen terug naar Google Maps. Er komt nu langzaam meer naar buiten over waarom Apple er voor heeft gekozen om Google Maps te verwijderen en verder te gaan met een geheel eigen applicatie.

De website AllThingsD zegt op basis van enkele bronnen dat de beslissing is genomen vanwege een feature die Apple graag wilde zien in de applicatie van Google maar niet kreeg, turn-by-turn-navigatie. Dit is een feature die al enkele jaren aanwezig is in de versie van Google Maps voor Android. Omdat deze feature Android een voorsprong gaf op iOS wilde het bedrijf dit niet toevoegen aan de applicatie. Google wilde tevens meer controle over de applicatie waaronder duidelijke verwijzingen naar het bedrijf, ook wilde Google eigen features toevoegen waaronder Google Latitude wat Apple dan weer niet wilde.

Het ontbreken van turn-by-turn-navigatie was de belangrijkste reden voor Apple om deze nieuwe weg in te slaan met een eigen applicatie maar al met al speelde er dus nog veel meer tussen de twee bedrijven. Apple had nog een overeenkomst met Google tot volgend jaar voor het gebruik van Google Maps. De laatste geruchten zijn dat Google nog voor het einde van dit jaar een eigen applicatie voor iOS klaar wil hebben maar dat blijft afwachten.

Microsoft

Microsoft doet ondertussen ook nog een duit in het zakje. Hoewel het geen update van de applicatie betreft heeft Microsoft een bericht online geplaatst ter promotie van Bing voor de iPhone, iPad en iPod Touch. Het bericht is subtiel opgezet met de titel "Just Got a New Phone? Time to Download the Bing App" waarna er onder andere wordt uitgelegd hoe eenvoudig het is om een adres op te zoeken en hoe routebeschrijvingen gemaakt kunnen worden. Hiermee speelt Microsoft ook in op alle kritiek op Apple Maps. De applicatie van Microsoft is echter niet in Nederland beschikbaar maar alleen in de Verenigde Staten.

Eerder al namen diverse andere bedrijven de applicatie van Apple al op de hak.

Lees meer over: , , ,