Google Maps toont schatting reistijd

Google Maps kan goed gebruikt worden om een routebeschrijving te maken maar de reistijd die vervolgens wordt getoond komt natuurlijk niet altijd overeen met de werkelijkheid. Om dit probleem op te lossen toont Google Maps daarom nu onder de normale reistijd ook een verwachte reistijd op basis van het huidige verkeer.

Om deze geschatte reistijd te kunnen tonen wordt zowel gebruik gemaakt van live informatie als van verkeersinformatie geschat aan de hand van eerdere omstandigheden.

De verwachtte reistijd wordt constant op basis van deze gegevens bijgewerkt om zodoende een zo goed mogelijke schatting te geven. Direct onder de routebeschrijving staat de tijd die het kost om op de bestemming te komen met het openbaar vervoer, zo zie je dus direct of je wellicht beter met de trein dan met de auto naar een afspraak kunt gaan.

Google Maps voor Android

Google geeft verder nog aan dat als er nog geen live verkeersinformatie beschikbaar is in je regio en je gebruik maakt van Google Maps voor Android je kunt meehelpen om deze gegevens te verzamelen door de locatie feature binnen de applicatie in te schakelen.

Lees meer over: ,