Google Maps slaat routebeschrijvingen op

Als je gebruik maakt van Google Maps om routebeschrijvingen te maken dan zal het vast wel eens voorkomen dat je vaker dezelfde routebeschrijving maakt. Bijvoorbeeld omdat je weer eens op bezoek gaat bij oude een vriend. Nu bestaat er al het 'Mijn plaatsen' gedeelte, te bereiken via de knop bovenin, waar locaties voorzien van een ster worden opgeslagen evenals plaatsen die je hebt gewaardeerd, check-ins en zoekopdrachten.

Handig is nu dat vanaf nu ook gemaakte routebeschrijvingen hier opgeslagen worden. Door op de knop 'Mijn plaatsen' te klikken zie je direct een overzicht van recente routebeschrijvingen. Door op de knop 'Meer' te klikken kun je eenvoudig filteren zodat je alleen eerder gemaakte routebeschrijvingen in beeld ziet en niet alle andere zaken die zijn opgeslagen. Op deze manier kun je dus eenvoudig een routebeschrijving opvragen. Verwijderen kan ook middels het kleine pijltje dat bij elke routebeschrijving staat.

Het is om hier gebruik van te kunnen maken wel vereist dat je uiteraard bent ingelogd maar daarnaast ook webgeschiedenis hebt ingeschakeld.

Lees meer over: ,