Pokémon Challenge in Google Maps voor iOS en Android

Een leuke toevoeging aan Google Maps in de vorm van een spelletje genaamd Pokémon Challenge. Het gaat om het vangen van in totaal 150 Pokémon-wezens die zich op allerlei locaties wereldwijd bevinden om zodoende uit te groeien tot een ware Pokémon Master.

Deze kun je zelf gaan zoeken en het bedrijf zal tips delen op Twitter, Facebook en Google+. Pokémon Challenge werd gemaakt in samenwerking met Nintendo zo geeft Google aan en werkt alleen in de mobiele apps van de kaartendienst voor iOS en voor Android. Hoewel het verslavende spelletje wel echt gespeeld kan worden gaat het hier uiteraard om de eerste 1 april grap van Google van dit jaar en morgen zullen nog veel meer grappen gaan volgen. Meer over Pokémon Challenge lees je op deze pagina.

Afgelopen jaar voegde Google nog een speciale laag toe aan Google Maps om naar schatten van William "Captain" Kidd te zoeken en in 2012 presenteerde het bedrijf nog een 8-bit van de kaartendienst, deze versie van Google Maps staat tegenwoordig helaas niet meer online. In 2010 werd er een 3D-versie beschikbaar gemaakt van de kaartendienst.

Alle 1 april grappen van Google

Een overzicht van alle grappen van Google sinds het jaar 2000 bekijk je op deze pagina. Morgen zullen alle nieuwe grappen geplaatst aan dit overzicht worden toegevoegd.

Lees meer over: , ,