Google Maps: Optie om kaarten in te sluiten op websites weer toegevoegd

Google Maps: Optie om kaarten in te sluiten op websites weer toegevoegd

Het is nu ook weer met de nieuwe versie van Google Maps mogelijk om kaarten eenvoudig in te sluiten op websites. In mei dit jaar introduceerde Google een volledig nieuwe layout voor de kaartendienst maar diverse features misten op dat moment nog zoals de mogelijkheid om een kaart in te sluiten op een website en het bekende gele poppetje genaamd Pegman om Street View te activeren. Langzaam voegt het bedrijf nieuwe en oude features weer toe aan de kaartendienst, zo werd recent Pegman toegevoegd en nu is de optie om een kaart in te kunnen sluiten op een website ook weer terug in de kaartendienst.

Het insluiten van een kaart gaat als volgt. Je zoomt als eerste in op de locatie die ingevoegd moet gaat worden op een website, klik daarna rechtsonder op het kleine tandwieltje. Er zal dan een menu openen met onder andere het menu item Kaart insluiten.

google_maps_embed_1

Er verschijnt daarna een popup in beeld met de bijbehorende HTML-code om de kaart in te voegen op een website, qua afmetingen kan er gekozen worden tussen Klein, Normaal (standaard), Groot en als laatste Aangepast formaat. Door te kiezen voor de laatstgenoemde optie kan er een gewenste breedte en een hoogte worden ingevoerd.

Nieuwe features

Met het terugbrengen van deze mogelijkheid zijn er tevens een aantal nieuwe features toegevoegd door Google. Gebruikers die de ingesloten kaart op een website tegenkomen zien indien ze ingelogd zijn automatisch hun eigen opgeslagen locaties op de kaart.

Zo is de kaart voor elke ingelogde gebruiker dus anders. Rechtsboven staat de een kleine versie van de profielfoto, door op de foto te gaan staan met de muis komt er een link naar Google+ in beeld en een link om meer informatie te bekijken. In de komende weken zullen er ook advertenties worden toegevoegd aan deze ingesloten kaarten vergelijkbaar met de advertenties die te zien zijn in de nieuwe versie van de kaartendienst en Maps voor mobiel.

google_maps_embed_2

Lees meer over: ,