Google Maps Navigatie in Nederland

Google introduceert vandaag Google Maps Navigatie, deze gratis GPS-satellietnavigatie biedt straat- en satellietbeelden voor mobiele telefoons in Nederland. Google Maps Navigatie is een online GPS-navigatie- en satellietnavigatiesysteem dat stapsgewijze route-instructies biedt als gratis functie binnen Google Maps. Deze toepassing maakt gebruik van de internetverbinding van de mobiele telefoon en geeft toegang tot actuele kaarten en informatie.

De bètaversie is geschikt voor mobieltjes die beschikken over Android 1.6 of een hoger besturingssysteem. Google Maps Navigatie is speciaal ontwikkeld als online GPS-systeem en biedt onder meer de volgende mogelijkheden:

  • Google Street View: Je kunt je route laten visualiseren aan de hand van beelden uit Google Street View. Zodra je je bestemming nadert, zal de navigatie automatisch overschakelen op Street View.
  • Satellietbeelden: Je kunt je route tevens weergeven aan de hand van driedimensionale satellietbeelden van Google met hoge resolutie.
  • Net zo zoeken als in Google Maps: Je hoeft niet eens het adres te kennen van het bedrijf dat je zoekt. Je kunt simpelweg een bedrijfsnaam (bijv. “Cafe de Hoek”) of het type bedrijf (bijv. “Thais restaurant”) invoeren, precies zoals je dat in Google zou doen.
  • Zoeken langs de route: Je kunt zoeken op elk type bedrijf dat langs je route ligt. Ook kun je een van onze handige informatielagen op je route aanbrengen, bijvoorbeeld lagen met benzinestations, restaurants of parkeermogelijkheden.

Google Maps Navigatie is te downloaden in de Android Market en te gebruiken op mobiele telefoons die beschikken over Android 1.6 of een hoger besturingssysteem.