Google Maps: Makkelijker foto’s interieur bedrijven bekijken

Google heeft een kleine update doorgevoerd binnen Google Maps waarmee het makkelijker is geworden om bedrijven van binnen te bekijken. Door simpelweg Pegman, het kleine gele figuurtje, met de muis op te pakken en te slepen op de map komen er nu ook kleine oranje bolletjes in beeld die aangeven dat een bedrijf van binnen is te bekijken.

Door Pegman op een oranje bolletje te plaatsen komen de foto's van het desbetreffende bedrijf in beeld. Allerlei soorten bedrijven zijn inmiddels op deze manier te bekijken.

Sinds 2 mei dit jaar is het mogelijk voor bedrijven in Nederland om een fotograaf goedgekeurd door Google in te huren om bedrijfsfoto's te laten maken voor Google Maps, dit is het Business Photos programma. De gemaakte foto's worden dan toegevoegd aan Google Maps en zodoende kunnen gebruikers virtueel bijvoorbeeld een winkel binnenlopen. Google Business Photos is op dit moment beschikbaar in de Verenigde Staten, Australiƫ, Frankrijk, Canada, Ierland, het Verenigd Koninkrijk en in Nederland.