Google Maps Labs

Google Maps is uitgebreid met een Labs gedeelte. Maps Labs wordt gebruikt om diverse experimentele functies uit te proberen, op dit moment zijn er 9 verschillende experimenten beschikbaar. Je bereikt Maps Labs door bovenin in de menubalk te klikken op het groene Labs icoontje met de tekst 'Nieuw' daarachter. Klik daarna op de knop inschakelen achter een experiment en klik op de knop Wijzigingen opslaan om het experiment te activeren. Naast Google Maps hebben Gmail en Google Agenda eveneens een Labs gedeelte met experimentele functies.

Net als bij Gmail is er een URL beschikbaar die je kunt gebruiken op het moment dat bepaalde functies problemen geven met het laden van Google Maps. Als je problemen ondervindt na het inschakelen van een functie surf dan naar maps.google.nl/maps?ftr=0.

De experimenten die nu beschikbaar zijn:

 • Slepen en zoomen:
  Inzoomen op een specifiek deel van de kaart gaat nu snel en gemakkelijk. Klik simpelweg op de knop 'Slepen en zoomen', teken een rechthoek op de kaart en zoomen maar! Dat is alles.
 • Luchtfoto's:
  Voeg luchtfoto's toe aan de kaart! Met luchtfoto's kunt u draaibare overzichtsfoto's bekijken in hoge resolutie voor een nieuw perspectief. Deze luchtfoto's zijn momenteel alleen beschikbaar in bepaalde gebieden, maar deze lijst wordt voortdurend uitgebreid.
 • Terug naar Bèta:
  Gmail is niet het enige programma waarin gebruik kan worden gemaakt van een BÈTA-tag.
 • Waar in de World Game:
  Test uw kennis van de wereldgeografie. Raad de naam van het land op basis van satellietbeelden en probeer uw topscore te verbeteren!
 • Draaibare kaarten:
  Wilt u het noorden niet boven hebben? Voeg draaibare kaarttypen toe en geef oost, west en zuid ook een kans.
 • Wat is hier dichtbij?:
  Hiermee wordt een tweede zoekknop toegevoegd waarmee wordt gezocht naar "*". Hierbij worden de belangrijkste resultaten in de huidige weergave als resultaat gegeven. Dit is een prima manier om door de kaart te bladeren.
 • Knopinfo met lengte- en breedtegraad:
  Geeft knopinfo weer naast de muisaanwijzer met de lengte- en breedtegraad van het punt waar de muisaanwijzer staat.
 • Markering voor lengte-/breedtegraad:
  Voegt een optie toe aan het contextmenu waarmee u een kleine markering kunt plaatsen met de lengte- en breedtegraad van de plaats van de muisaanwijzer op het moment dat het contextmenu werd geopend
 • Slimme zoom:
  Ooit te ver ingezoomd en het bericht 'Wij hebben op dit zoomniveau geen afbeeldingen' gezien? Zorg ervoor dat dit niet meer kan gebeuren met 'Slimme zoom', waarmee vooraf wordt gecontroleerd welke beelden beschikbaar zijn en ervoor wordt gezorgd dat u niet verder kunt inzoomen.
Lees meer over: , ,