Google Maps Indoors in Verenigd Koninkrijk

Eind november vorig jaar introduceerde Google een mogelijkheid binnen de Google Maps applicatie voor Android om in diverse winkels te kunnen navigeren. Voorheen kon je alleen navigeren om bijvoorbeeld een winkel te vinden maar bij de voordeur hield het dan op. Met Maps Indoors gaat dit juist verder en kun je ook binnen navigeren, handig in grote winkelcentra maar ook handig bij het bezoeken van een vliegveld. De feature was alleen beschikbaar in de Verenigde Staten en Japan, later kwamen daar Zwitserland en Canada bij en nu is Maps Indoors ook beschikbaar gekomen in het Verenigd Koninkrijk.

In het Verenigd Koninkrijk begint Google met meer dan 40 locaties waaronder enkele vliegvelden zoals Stansted en Luton, diverse metrostations, theaters en winkelcentra. Tevens is het mogelijk voor eigenaren van locatie om zelf plattegronden te uploaden. Een overzicht met alle beschikbare locaties in de net genoemde landen is hier te bekijken.

Google Street View Guide Londen

Dan nog meer nieuws betreffende Google Maps en het Verenigd Koninkrijk. Over een aantal weken gaan in Londen de Olympische Zomerspelen van start en net voor dat dit alles gaat beginnen heeft Google een speciale website ingericht voor toeristen om alvast van te voren de hoofdstad en grootste stad van zowel Engeland online te ontdekken. Op de site zijn eenvoudig bezienswaardigheden te vinden evenals winkelcentra, hotels en restaurants. De Google Street View Guide is hier te bekijken, helaas alleen in het Engels.