Google Maps heeft niet gezorgd voor stijging gebruikers met iOS 6

Google Maps iPhoneOp donderdag 13 december kwam Google Maps voor de iPhone en iPod Touch uit en binnen zeven uur wist de applicatie de eerste plaats in de App Store van Apple te pakken. Een aantal dagen later maakte Jeff Huber, Senior Vice President, Commerce & Local bij Google bekend dat de applicatie in 48 uur meer dan 10 miljoen keer gedownload was.

Afgelopen donderdag kwam er een bericht van MoPub waarin het bedrijf aangaf dat het uitkomen van Google Maps voor iOS had gezorgd voor een stijging van het aantal gebruikers met iOS 6 met 29 procent. De reden hierachter zou zijn dat een hoop gebruikers hadden gewacht met het upgraden naar iOS 6 vanwege de problemen met de kaartenapplicatie van Apple en in afwachting van de nieuwe applicatie van Google Maps.

Echter het bericht van MoPub wordt nu tegengesproken door advertentienetwerk Chitika en het lijkt zo te zijn dat de oorzaak van de plotselinge stijging in het aantal gebruikers met iOS 6 het uitkomen van de iPhone 5 in China is. De nieuwe iPhone kwam uit op 14 december in het land en in het openingsweekend ging het toestel meer dan twee miljoen keer over de toonbank en naast China kwam de iPhone 5 ook in 33 andere landen uit.

Hoewel de Google Maps applicatie bijzonder populair is blijkt uit de cijfers van Chitika dat in de eerste twee dagen na introductie van de applicatie er geen opvallende stijging was te zien wat betreft het aantal gebruikers met iOS 6 in de Verenigde Staten en in Canada.

Recent bleek uit cijfers van Chitika nog dat deze versie van het mobiele besturingssysteem een maand na het uitkomen op 61 procent van alle iDevices geïnstalleerd was, inmiddels is dit 73 procent. Wat betreft de gegevens omtrent het uitkomen van Google Maps voor iOS op 12 december maakte Chitika de volgende grafiek.

chitika_ios_6_google_maps

Lees meer over: , ,