Google Maps Coordinate: Medewerkers realtime volgen

Google heeft een nieuwe tool gelanceerd gericht op bedrijven genaamd Google Maps Coordinate. De nieuwe tool is erop gericht dat bedrijven live kunnen zien waar hun medewerkers zich bevinden en zodoende dit moet de communicatie tussen bedrijf en medewerkers verbeteren. Medewerkers die op pad zijn kunnen de mobiele applicatie downloaden en hiermee aangeven wat hun huidige locatie is, wat ze aan het doen zijn en bepaalde gegevens, denk bijvoorbeeld simpelweg aan gegevens van de klant, opslaan.

Iemand op kantoor kan realtime volgen waar medewerkers uithangen, wat ze aan het doen zijn of naar welke locatie ze op weg zijn. De medewerker kan teams samenstellen en taken toekennen. Ook kan een overzicht bekeken worden van eerder bezochte locaties en taken. Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich melden bij de salesafdeling van Google.

Kosten bedragen in eerste instantie 15 dollar per gebruiker, deze prijs is geldig tot 1 september dit jaar, wat de kosten na deze datum worden is nog niet duidelijk. Omdat het om een betaalde tool gaat zullen er geen advertenties worden getoond. Verder is voor gebruik van de tool een telefoon of tablet met Android 2.3, 3.0, 4.0 of hoger vereist.

Lees meer over: ,