Google Maps Android laat je kaarten downloaden

Google heeft versie 5.7 van Google Maps voor Android uitgebracht en een handige functie van deze nieuwe versie is 'Download map area', de mogelijkheid om kaarten te downloaden. Download map area is toegevoegd als experimentele functie en is erop gericht je verder te helpen op momenten dat je niet de beschikking hebt over een internetverbinding.

Zodoende als je op pad gaat, bijvoorbeeld tijdens je vakantie en jeal weet dat je op een plek terecht gaat komen waar je waarschijnlijk geen internetverbinding hebt dan kun je alvast van te voren een kaart van de omgeving downloaden op je telefoon. Eenmaal gearriveerd heb je dus een kaart bij de hand waar dit anders niet het geval zou zijn.

Google laat je maximaal een gebied van 16 kilometer downloaden rond het gekozen adres en het downloaden neemt ongeveer twee minuten in beslag. Voor het schakelen naar de satelliet weergave, het zoeken naar plaatsen, het bekijken van 3D gebouwen of het maken van een routebeschrijving is uiteraard wel een verbinding nodig.

Verwijderen van de kaarten kan altijd handmatig maar dit wordt ook automatisch gedaan na 30 dagen. Hieronder zie je screenshots van de Download map area.

Deze functie en alle andere experimentele functies zijn te vinden onder de 'Meer' knop.

Lees meer over: , , ,