Google Maps aan rechterkant naast zoekresultaten

Met regelmaat duikt er tussen de reguliere zoekresultaten van Google een kaartje van Google Maps op. Deze staat normaal gesproken bovenaan de pagina of tussen de zoekresultaten maar nu lijkt er een experiment te zijn waarin het kaartje rechts naast de zoekresultaten wordt geplaatst. Dit werd gespot door EdWords.nl.

Het kaartje aan de rechterkant wordt direct geplaatst boven de gesponsorde resultaten maar bijzonder is dat tegelijkertijd de daadwerkelijke resultaten worden geplaatst tussen de zoekresultaten. Ook wordt er direct een ervaring onder het zoekresultaat geplaatst, inclusief een overzicht van alle ervaringen en de gemiddelde beoordeling van de lokatie.

Wat eveneens bijzonder is, is dat het kaartje meebeweegt als je naar beneden gaat scrollen. Zodoende blijft de kaart altijd rechts bovenin je scherm staan en deze schuift over de advertenties heen. Zoals Eduard aangeeft betekent dit dat je als adverteerder bij AdWords in dit geval dus niet gegarandeerd bent van zichtbaarheid en vindbaarheid.

Een tweetal screenshots hieronder.

Lees meer over: , ,