Google mag Gmail weer gebruiken in Duitsland

Het heeft al met al zeven jaar geduurd maar Google mag nu ook in Duitsland aan gebruikers van de gratis maildienst een @gmail.com adres aanbieden, voorheen hadden gebruikers in Duitsland alleen de beschikking over een @googlemail.com adres.

Google Mail

Daniel Giersch was namelijk de eigenaar van de merknaam "G-Mail" in Duitsland en een jaar nadat Gmail werd gelanceerd door Google maakte hij al bezwaar tegen de naam. In juni 2008 kwam het vervolgens zover dat Google het domein Gmail.com niet meer mocht gebruiken in het land en een aantal maanden later werd ook het logo gewijzigd.

Gebruikers die op dat moment naar Gmail.com gingen kregen een melding in beeld waarin werd uitgelegd dat de maildienst in Duitsland Google Mail heette en om mail te kunnen openen je hiervoor naar mail.google.com moest surfen. Aanvullend daarop was het tevens niet toegestaan voor Google om het domein in de melding direct door te linken.

Overeenstemming

In de afgelopen jaren werd de Duitse zakenman meerdere keren in het gelijk gesteld en was hij niet bereid om afstand te doen van de merknaam maar nu is het zover gekomen dat Daniel Giersch tot een overeenstemming is gekomen met Google. Hiermee is Google nu officieel eigenaar geworden van de merknaam in Duitsland en tevens is het domein Gmail.de overgedragen, details over de overname zijn verder niet bekend gemaakt.

Verenigd Koninkrijk

Het is nog niet duidelijk of en wanneer gebruikers in Duitsland over een Gmail.com adres kunnen beschikken. In het Verenigd Koninkrijk was de naam Gmail ook lange tijd niet toegestaan. Nadat hier een overeenstemming werd bereikt kregen alle bestaande gebruikers vrijwel direct de mogelijkheid om over te stappen op een Gmail.com adres.

Lees meer over: ,