Google maakt video van brandende open haard voor Chromecast

Al jaren kun je bijvoorbeeld terecht op YouTube en Vimeo voor video's van brandende open haarden zodat je een computer, laptop of televisie kunt inzetten als open haard als je zelf geen open haard in huis hebt, gezellig voor op de achtergrond zoals met de kerstdagen of een barre koude winteravond. Er zijn zelfs DVD's te koop voor een paar euro, er zijn streams en in de App Store van Apple zijn er diverse apps te vinden voor de iPhone en de iPad, zowel gratis als tegen betaling. Netflix heeft Fireplace for Your Home.

Google heeft recent ook een eigen gratis open haard online gezet op YouTube, gericht op de Chromecast om een televisie om te toveren tot open haard. De Chromecast is een klein apparaatje om content zoals video's, muziek en foto's op een televisie te tonen. Het apparaatje werd in juli dit jaar gepresenteerd voor een bedrag van 35 dollar en het is de verwachting dat de Chromecast volgend jaar in Nederland beschikbaar zal gaan komen.

De open haard van Google is te vinden op yt.be/fireplace, het gaat om een video van een uur. Te zien is een huiskamer met een brandende open haard in het midden en links ligt een (plastic) hond op de stoel. Aanvullend zijn er diverse video's van partners van de videowebsite geplaatst die na de video van Google worden afgespeeld. Meer video's zijn te vinden middels de hashtags #NowCasting en #YouTubeFireplace op Google+. Indien een uur te kort is dan zijn er op YouTube nog diverse video's te vinden die iets langer duren.

Lees meer over: , , ,