Google maakt Helpouts beschikbaar voor het grote publiek

Google heeft officieel Helpouts opengesteld voor het grote publiek nadat de dienst in augustus al online werd gezet. Dat Google bezig was met de ontwikkeling van Helpouts bleek al in juli en in augustus plaatste het bedrijf de homepage al online waar geïnteresseerden alvast een uitnodiging voor de nieuwe videodienst konden aanvragen.

Google Helpouts is een plek waar je terecht kunt om gratis of tegen betaling hulp, advies of les te krijgen van experts op allerlei gebieden, dit kunnen zowel individuen zijn als bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan een volledige cursus Spaans of een fitnesstraining.

Wat betreft betaalde Helpouts kan een expert een prijs per minuut en een prijs per sessie instellen, zo is er een Helpout beschikbaar getiteld Everything Photography related waarbij je de keuze hebt om 80 dollar voor een sessie te betalen of 7,22 dollar per minuut. Google hanteert overigens een niet goed geld terug garantie indien een Helpout niet aan de verwachtingen heeft voldaan. In eerste instantie zijn er nog maar een beperkt aantal categorieën beschikbaar, in de toekomst zullen er meer categorieën worden toegevoegd.

Dit alles verloopt via Hangouts, een functionaliteit momenteel te vinden in Google+ en Gmail en als aparte app voor iOS en Android. Als bezoeker kun je eenvoudig bepalen van wie je hulp, advies of les wilt krijgen op basis van kwalificaties, prijs, waardering en reviews.

Na het starten van een Helpout kun je meer dan alleen praten zoals bijvoorbeeld je eigen scherm delen, samen een presentatie bewerken of de betreffende sessie opnemen. Google Helpouts is te vinden op helpouts.google.com en alleen beschikbaar in het Engels.

google_helpouts_overzicht

Lees meer over: , ,