Foto’s van ijsberen in Canada toegevoegd aan Google Street View

Google is op pad gegaan in Canada om foto's te maken van ijsberen voor Google Street View. De foto's zijn gemaakt in Churchill in het noorden van de Canadese provincie Manitoba. Vanwege de vele ijsberen in deze omgeving wordt het kleine stadje met nog geen 1000 inwoners ook wel Polar Bear Capital of the World genoemd. In het ijsberenseizoen elk jaar in november kun je hier terecht om met een IJsberenbuggy ijsberen te gaan spotten, dit wel onder begeleiding van medewerkers met geweren.

Om deze ijsberenpopulatie te fotograferen is Google vorig jaar in oktober en in november met een IJsberenbuggy op pad gegaan, op het dak van de wagen werd de Street View Trekker geinstalleerd zoals in de bovenstaande video is te zien. In 2012 reisde Google nog af naar Cambridge Bay, een gemeente met iets meer dan 1600 inwoners in Nunavut, het jongste en grootste territorium van Canada. Het gebied beslaat meer dan één vijfde van het land en is het woongebied van de grootste groep Canadese eskimo's (Inuit).

Ottawa

Om nog even in Canada te blijven. Binnenkort zullen er beelden worden toegevoegd aan Google Street View van de grootste ijsbaan ter wereld, het gaat om het Rideau Canal. Het Rideau Canal loopt door de stad Ottawa en in de winter wordt het gedeelte gelegen in de stad omgetoverd tot een ijsbaan van ongeveer 8 kilometer. Een aantal medewerkers van Google zijn gaan schaatsen met de Street View Trekker om de gehele route vast te leggen.

canada_street_view_ottawa_1

canada_street_view_ottawa_2