Google maakt automatisch Orkut-accounts aan voor ingelogde Google-gebruikers

Google maakt automatisch Orkut-accounts aan voor ingelogde Google-gebruikers

Een vrij bijzondere zet van Google betreffende sociaal netwerk Orkut. Het blijkt zo te zijn dat elke gebruiker van Google die is ingelogd en vervolgens, mogelijk per ongeluk, Orkut.com bezoekt automatisch een account krijgt. Na het openen van het sociale netwerk vinden er een aantal redirects plaats en zal er automatisch een geheel nieuw profiel worden aangemaakt indien deze nog niet aanwezig was. Dit is ook aan de URL (orkut.com/Main#Home&sm=accountCreated) te zien waar 'sm=accountCreated' in staat.

Het profiel krijgt automatisch een naam en indien je als gebruiker al een Google+ account hebt dan zal ook je profielfoto worden overgenomen en het account worden gekoppeld.

Dit alles doet Google dus zonder verder toestemming te vragen om het profiel aan te mogen maken. Wel kan achteraf uiteraard het profiel weer worden weggehaald. Dit kan door naar de instellingen van Orkut te gaan en op de link 'Mijn orkut-account verwijderen' te klikken onder het tabblad Algemeen. Er is verder geen officiƫle aankondiging van Google over het automatisch aanmaken van profielen en de reden is dus onduidelijk.

Een koppeling tussen beide sociale netwerken van Google bestaat overigens al wel langer.

orkut_accout_verwijderen

Lees meer over: , ,