Google+ Lokaal als vervanging van Google Places

Als je actief gebruiker bent van Google+ dan heb je het wellicht al gezien, aan de linkerkant in het menu is er een nieuwe knop bijgekomen genaamd 'Lokaal'. Het is een nieuw onderdeel van het sociale netwerk waar je eenvoudig lokale informatie kunt vinden en vervolgens kunt delen, deze informatie wordt aangevuld met Zagat-scores.

Het onderdeel is geïntegreerd in Google Zoeken, Google Maps en mobiel, en kan dus geopend worden via het nieuwe icoon aan de linkerkant in het menu. Alle huidige Google Places pagina's zijn zodoende omgezet naar nieuwe Google+ Lokaal pagina's.

Zodra je nu voor het eerst 'Lokaal' opent dan volgen er direct aanbevolen plaatsen en eronder staat een vermelding over het nieuwe scoresysteem. Als je daarna op bijvoorbeeld een restaurant klikt dan zie je direct de lokale pagina van Google+ met foto's, Zagat-scores en -samenvattingen, recensies van gebruikers en aanvullende info.

Scores

De dagen van de bekende vijf sterren zijn voorbij maar in plaats daarvan krijgt elke locatie een Zagat-score. Plaatsscores worden berekend op een schaal van 1 tot en met 30 gebaseerd op gebruikersrecensies. Individuele gebruikersbeoordelingen zijn gebaseerd op een schaal van 1 tot 3. Google geeft hiervoor het volgende voorbeeld: Een restaurant waar je goed kunt eten maar niet erg sfeervol is zou normaal vier sterren krijgen. Bij Zagat zie je echter een score van 26 in de categorie Eten en een score van 8 voor Interieur. Zodoende weet je dat het restaurant niet echt geschikt is voor een romantisch etentje.

Vrienden

Google geeft tevens meningen van mensen die zich in je kringen bevinden voorrang, het kan dus goed zijn dat als je bent aangemeld bij Google+ en je via Google of Google Maps naar een winkel zoekt om bijvoorbeeld een cadeau voor je zus te kopen, is het mogelijk dat je een recensie van haar aantreft over een plek waar ze graag winkelt. Tevens kun je meningen delen op het netwerk en foto's uploaden waarbij Google zegt dat hoe actiever je bent hoe nuttiger Google+ Lokaal wordt voor vrienden, familie en andere gebruikers.

De komende maanden volgt er nog meer zo kondigt Google aan en zal het ook eenvoudiger worden voor ondernemers om hun vermelding op Google te beheren.

Lees meer over: , ,