Google Logo voor Polsstokhoogspringen Londen 2012

Polsstokhoogspringen is het onderwerp van het logo van Google van vandaag. Het onderdeel stond al op het programma voor mannen in 1896 op de eerste moderne Olympische Spelen en pas sinds het jaar 2000 is het onderdeel er ook voor vrouwen op de Spelen. Polsstokhoogspringen is tevens een onderdeel van de tienkamp bij mannen.

Vandaag vinden de kwalificaties plaats, het gaat dan om de vrouwen (ook te zien in de doodle van Google) en de finale zal dan aanstaande maandag worden afgewerkt. De mannen gaan aanstaande woensdag van start en de finale vinden plaats op donderdag.

Gisteren zijn de atletiekonderdelen begonnen en dit is nog te volgen tot en met 12 augustus. Verder vandaag op het programma staat verspringen en speerwerpen zevenkamp vrouwen, 3 kilometer steeple vrouwen, 20 kilometer snelwandelen mannen en ook de loopnummers 10 kilometer mannen en 100 meter vrouwen. Aan het einde van de dag vinden dan nog de finales discuswerpen vrouwen en verspringen mannen plaats.

Google Doodle:

Alle Olympische Google Logo's

Alle geplaatste logo's door Google in het teken van de Olympische Zomerspelen in Londen bekijk je in dit overzicht. Verder de doodles die werden geplaatst tijdens de vorige edities van de zomerspelen in 2000, 2004 en in 2008 maar ook alle in de afgelopen jaren geplaatste doodles in het teken van de winterspelen bekijk je via de onderstaande links.

Lees meer over: , ,