Google logo vanwege wereldtentoonstelling 2020 in Dubai

Google heeft vandaag niet alleen een logo geplaatst in de Verenigde Staten vanwege Thanksgiving maar er is vandaag nog een ander logo geplaatst en deze staat op de homepage van Google VAE. Het gaat om het onderstaande blauwe logo vanwege het feit dat de wereldtentoonstelling van 2020 zal worden georganiseerd in Dubai. Dubai is de eerste stad in het Midden-Oosten waar een wereldtentoonstelling zal gaan plaatsvinden. Het is de verwachting dat de expositie meer dan 8 miljard dollar zal gaan kosten.

Google Doodle

Wereldtentoonstellingen zijn grote internationale exposities die sinds 1851 in verschillende landen gehouden zijn en waar de deelnemende landen een beeld kunnen geven van hun economische, sociale, culturele en technische ontwikkeling. De eerstvolgende expositie zal in 2015 gaan plaatsvinden in Milaan en twee jaar later is Kazachstan aan de beurt.

Tot nu toe werden er alleen logo's geplaatst vanwege wereldtentoonstellingen die vroeger plaatsgevonden hebben en een keer werd een logo geplaatst vanwege de opening van de wereldtentoonstelling in Shanghai in 2010. In 2011 werd er een interactief logo geplaatst omdat het op dat moment precies 160 jaar geleden was dat eerste wereldtentoonstelling werd georganiseerd, dit alles vond plaats in Hyde Park in Londen in het jaar 1851.

Een overzicht van alle logo's van Google geplaatst sinds 1998 bekijk je op deze pagina.

Lees meer over: ,