Google logo vanwege ringvormige zonsverduistering

Google Doodle:

In diverse landen heeft Google zojuist de bovenstaande doodle op de homepage van de zoekmachine geplaatst vanwege een ringvormige zonsverduistering. Het natuurverschijnsel zal vannacht om 1:47 uur Nederlandse tijd plaatsvinden, dit is alleen te zien vanuit China, Japan, de Stille Oceaan, en het westen van de Verenigde Staten.

In het geval van een zonsverduistering schuift de zon achter de maan en is er geen zonlicht meer te zien, in het geval van een ringvormige zonsverduistering is de maan te klein om de zon volledig te bedekken waardoor er een ring van de zon zichtbaar blijft, een zeldzaam verschijnsel. In het logo probeert Google het natuurverschijnsel uit te leggen.

Andere logo's

Het logo van vandaag is niet zo spectaculair als de doodle die afgelopen jaar werd geplaatst op 15 juni. Toen ging het om een totale maansverduistering en het bijzondere aan het logo was dat gedurende de avond de verduistering daadwerkelijk was te volgen op de homepage van de zoekmachine, een werkende kopie van de doodle bekijk je hier.

In 2009 stond er een logo op de homepage van Google China, toen ging het om de langste zonsverduistering van de 21ste eeuw. De maan hield in delen van Aziƫ 6 minuten en 39 seconden de zon tegen. In 2132 wordt een langere zonsverduistering verwacht.

Degene die graag de volgende zonsverduistering willen zien moeten afreizen naar het noorden van Australiƫ, op 13 november zal hier een totale zonsverduistering te zien zijn.

Alle logo's van Google sinds 1998 bekijk je in het overzicht: Google Logo's. Automatisch de nieuwste doodles ontvangen kan ook, een overzicht van de opties bekijk je hier.

Lees meer over: ,