Google logo vanwege presidentsverkiezingen Verenigde Staten

Google Doodle:

Vanwege de presidentsverkiezingen Verenigde Staten heeft Google op dinsdag alleen op de Amerikaanse homepage een speciaal logo geplaatst. Het logo is geplaatst om alle gebruikers van de zoekmachine er aan te herinneren om te gaan stemmen, wie klikt op het logo kan snel vinden waar in de buurt stemmen mogelijk is. Zowel op de dag van de vorige presidentsverkiezingen in 2008 als op de dag van de verkiezingen in 2004 evenals in 2000 plaatste Google een doodle op de Amerikaanse homepage van de zoekmachine.

Wat dat betreft als er verkiezingen zijn in een land plaatst Google vaker een aangepast logo op de homepage. Zo was er ook een logo te zien op de dag van de Tweede Kamerverkiezingen op de Nederlandse homepage en recent werd er nog een doodle geplaatst op de homepage van Google Brazilië vanwege de gemeenteraadsverkiezingen. Alle logo's van Google geplaatst in het teken van verkiezingen bekijk je op deze pagina.

Aanvullend op de doodle heeft YouTube een speciaal videokanaal ingericht waarop de verkiezingen live gevolgd kunnen worden, dit kanaal is hier te vinden. Ook is hier een kaart te zien met live alle resultaten gemaakt in samenwerking met de Associated Press.

Lees meer over: ,