Verkiezingen 2012 logo van Google

Speciaal voor de Tweede Kamerverkiezingen heeft Google vandaag het logo op de homepage van de Nederlandse zoekmachine aangepast. Wie met de muis op het logo gaat staan ziet de tekst 'Vandaag gaan we naar de stembus!' verschijnen. Met regelmaat past Google in landen het logo aan op het moment dat er bijvoorbeeld parlementsverkiezingen of presidentsverkiezingen worden gehouden om de aandacht hierop te vestigen, een overzicht van logo's geplaatst in de afgelopen jaren bekijk je hier.

Twee jaar geleden op de dag van de Tweede Kamerverkiezingen plaatste Google geen logo maar werd er wel een logo geplaatst op 3 maart 2010 vanwege de Gemeenteraadsverkiezingen. In 2010 werd er tevens een website ingericht waarop het actuele zoekgedrag naar politieke partijen was te bekijken, landelijk en in vijf provincies.

Dit jaar heeft Google ook een site Politiek Plus ingericht voor de verkiezingen. Deze site is gebaseerd op Google Nieuws en hierop is het laatste nieuws omtrent de verkiezingen te vinden plus links naar de Google+ pagina's van politieke partijen. Vanavond zal Google hier in samenwerking met het ANP een kaart tonen met live de uitslagen per gemeente.

Google Doodle:

Alle logo's van Google sinds 1998 bekijk je in het overzicht: Google Logo's. Automatisch de nieuwste doodles ontvangen kan ook, een overzicht van de opties bekijk je hier.

Lees meer over: , ,