Google logo: Rosa Parks

Ondanks dat het vandaag Wereld Aidsdag heeft Google besloten om dit jaar, in tegenstelling tot afgelopen jaren hier geen aandacht aan te besteden op de homepages van de zoekmachine. Wel dit jaar is er aandacht op de Amerikaanse homepage voor Rosa Parks, een Amerikaans burgerrechtenactiviste. Ze staat vooral bekend om het feit dat ze in 1955 weigerde haar zitplaats in een bus af te staan aan een blanke medepassagier.

Google Doodle:

Doodle categorie: Verjaardagen: Diversen

Roemenië

Vandaag tevens een logo op de homepage van Google Roemenië. Sinds de Roemeense Revolutie in 1989 valt Roemeniës nationale feestdag op 1 december. Op 1 december, 1918, nam de vereniging tussen het Roemeense Koninkrijk en Transsylvanië plaats.

Google Doodle:

Doodle categorie: Dag van de Vereniging Roemenie

Onafhankelijkheid Verenigde Arabische Emiraten

Ander logo vanwege de onafhankelijkheid van Verenigde Arabische Emiraten. Pas in 1971 vertrokken de Britse troepen uit de Perzische Golf en werden de Verenigde Arabische Emiraten onafhankelijk op 2 december 1971.

Google Doodle:

Doodle categorie: Onafhankelijkheid Verenigde Arabische Emiraten

St. Andrew's Day

Dan stond gisteren nog onderstaand logo op Google.co.uk. St Andrew's Day is de nationale feestdag van Schotland. De apostel Andreas wordt genoemd in de Bijbel eerst als discipel van Johannes de Doper, vervolgens als discipel van Jezus van Nazareth.

Google Doodle:

Doodle Categorie: St. Andrew's Day

Onafhankelijkheid Panama

En als laatste Panama. Afgelopen weekend stond onderstaand logo op de homepage om de onafhankelijkheid te vieren.

Google Doodle:

Doodle Categorie: Onafhankelijkheid Diverse landen

Lees meer over: ,