Logo Google Openingsceremonie Olympische Spelen 2012

Het moment is dan eindelijk aangebroken dat de Olympische Zomerspelen 2012 in Londen van start zullen gaan. Uiteraard beginnen de Zomerspelen met een ceremonie die vanavond om 21:00 uur lokale tijd zal starten, dit is om 22:00 uur Nederlandse tijd. De ceremonie kan gevolgd worden op Nederland 1 vanaf 21:50 uur, echter hiervoor is er nog een editie van Studio Sportzomer en deze uitzending begint al om 20:30 uur.

De ceremonie zal starten met het ontvangen van Koningin Elisabeth waarna alle deelnemende landen het stadion binnen zullen komen, eerst Griekenland en daarna volgt de rest op alfabetische volgorde. De 23-jarige wereldkampioen windsurfen Dorian van Rijsselberghe zal namens de Nederlandse ploeg de Nederlandse vlag dragen. De Nederlandse zwemmers en zwemsters zullen hier niet bij zijn, de estafettezwemsters moeten namelijk zaterdag al in actie komen en de regel is doorgaans dat sporters die binnen 48 uur na de opening in actie moeten komen niet aanwezig zijn bij de opening.

Het hoogtepunt van 'Isles of Wonder' zoals de show heet is het ontsteken van het Olympisch vuur waarmee de spelen officieel beginnen. Overigens start de eerste dag van de Zomerspelen officieel al vanmorgen met het luiden van de klok van de Big Ben, de klok zal drie minuten luiden en dit kan live gevolgd worden op TV, radio en via internet.

Google

Traditie is inmiddels dat Google tijdens zowel de zomerspelen als de winterspelen elke dag een ander logo op de homepage van de zoekmachine plaatst. Vandaag staat het logo in het teken van de opening en de verwachting is dus dat ook dit jaar elke dag een ander logo geplaatst zal worden. Alle geplaatste logo's worden toegevoegd aan dit overzicht.

Google Doodle:

Alle Olympische Google Logo's

De doodles geplaatst door Google tijdens de vorige edities van de zomerspelen in 2000, 2004 en in 2008 maar ook alle in de afgelopen jaren geplaatste doodles in het teken van de winterspelen, 2002, 2006 en 2010 bekijk je via de onderstaande links.

Lees meer over: , ,