Google logo: Ontdekking van röntgenstraling

Een bijzonder logo van Google vanwege de ontdekking van röntgenstraling, op maandag precies 115 jaar geleden. Röntgenstraling (of X-straling) is elektromagnetische straling met een iets grotere energie dan zichtbaar licht en ultraviolet.

Wilhelm Röntgen

Röntgenstraling werd ontdekt door Wilhelm Röntgen, een Duits natuurkundige die onder andere in Apeldoorn heeft gewoond. Hij was verbonden aan de universiteit van Würzburg in Beieren toen hij dit fenomeen ontdekte. Zijn vrouw werd gebruikt als proefpersoon om een van de eerste foto's te maken. Hij maakte een foto van haar hand en toen zij haar eigen handbotjes zag, riep zij "Ik heb mijn overlijden gezien!". In 1901 ontving hij de allereerste Nobelprijs voor de Natuurkunde, de geldprijs schonk hij aan zijn universiteit.

Duif

Nu weten we hoe het logo van Google er dus van binnen uitziet :-). In de doodle zijn een aantal bijzondere dingen te zien zoals een sleutel, munten en zelfs een badeend plus uiteraard botten. Wie goed kijkt ziet dat er in de tweede 'g' een duif is verwerkt. Dit is een verwijzing naar PigeonRank, de 1 april grap van Google in 2002.

Doodle Categorie: Wetenschap, technologie, uitvindingen

Lees meer over: ,