Google logo nationale feestdag Frankrijk (Quatorze Juillet)

Google logo nationale feestdag Frankrijk (Quatorze Juillet)

In Frankrijk wordt vandaag op zondag 14 juli de nationale feestdag gevierd en zodoende heeft Google vandaag op de Franse homepage van de zoekmachine het bovenstaande logo geplaatst. De nationale feestdag van Frankrijk (quatorze juillet) valt jaarlijks op 14 juli, op deze dag wordt de bestorming van de Bastille-gevangenis in 1789 gevierd. Hoewel er ten tijde van de bestorming maar zeven gevangenen aanwezig waren in het middeleeuwse fort werd deze gebeurtenis al snel gezien als het symbolische beginpunt van de Franse Revolutie. Het duurde tot 1880 toen de dag tot nationale feestdag verklaard.

In Frankrijk wordt Quatorze Juillet gevierd met veel vuurwerk, zowel de avond van te voren als op de dag zelf. Het gaat daarbij om professioneel geregisseerde shows. Elk jaar begint de nationale feestdag 's morgens met een grote militaire parade op Champs-Elysées waar de president van Frankrijk bij aanwezig is. Tevens is er een vliegtuigshow.

Logo's

De vliegtuigshow is hetgeen wat Google dit jaar net als in 2009 verwerkt heeft in het logo. De eerste keer dat Google Quatorze Juillet met een logo vierde was al in het jaar 2000. Detail bij het logo geplaatst in 2000 is dat deze werd gemaakt door Dennis Hwang, een van de meest bekendere doodlers. Het was het allereerste logo gemaakt door Hwang en dit gebeurde in opdracht van de oprichters van Google. Dennis Hwang is tevens degene die het bekende logo van Gmail heeft ontworpen. Een overzicht van alle doodles gemaakt door Google in het teken van de nationale feestdag van Frankrijk bekijk je op deze pagina.

Lees meer over: ,