Google logo Mayakalender en het einde van de wereld

Vandaag zag je de gehele dag op de homepage van Google het Sprookjes van Grimm logo, een geanimeerd logo in het teken van Roodkapje. Van Roodkapje is het een kleine stap naar het vergaan van de wereld wat voor morgen staat gepland. Morgen eindigt de Mayakalender en de wereld zal vergaan om 12:11 uur Nederlandse tijd (zorg dus dat je op tijd begint met je lunch). Speciaal voor de gelegenheid heeft Google de onderstaande doodle gemaakt en geplaatst op een beperkt aantal homepages van de zoekmachine.

Mocht de wereld toch onverwachts vergaan morgenmiddag dan was de onderstaande doodle direct het allerlaatste logo ooit gemaakt door het Google Doodle team, een overzicht van alle eerder gemaakte logo's door Google sinds het jaar 1998 bekijk je hier.

Google Doodle:

Does Google think the world will end in 2012?

Matt Cutts, hoofd webspam Google plaatst met regelmaat video's op het videokanaal van het Google Webmaster Team op YouTube om vragen te beantwoorden. Al in 2010 kreeg hij de vraag 'Does Google think the world will end in 2012?', wat het standpunt van Google betreffende het vergaan van de wereld morgen was in 2010 zie je hieronder in de video.

Lees meer over: ,